10 Δεκεμβρίου 2019

|

by: admin

|

Categories: Ψυχολογία χρωμάτων

Βάλτε το Κίτρινο στην Διακόσμηση και Συνδυάστε το με Αυτά τα Χρώματα

Αν ανήκετε στους ανθρώπους που αγαπούν τα χρώματα και θέλουν να τα βλέπουν στο εσωτερικό του σπιτιού τους, τότε βάλτε το κίτρινο στην διακόσμηση και στοχεύστε σε ένα μοναδικό διακοσμητικό αποτέλεσμα.

Φυσικά και υπάρχουν προκλήσεις για όσους αποφασίσουν να το χρησιμοποιήσουν: κλέβει την παράσταση και δεν συγχωρεί λάθη. Όσο μεγαλύτερο είναι όμως το ρίσκο τόσο μεγαλύτερη είναι και η επιβράβευση. Δείτε παρακάτω όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να το συνδυάσετε με άλλα χρώματα και να δημιουργήστε ένα δυναμικό αποτέλεσμα που θα τραβήξει όλα τα βλέμματα πάνω του!

Κίτρινο και ροζ Το ντουέτο αυτό είναι αρκετά κλασσικό και καταλαβαίνουμε τον λόγο. Οι διακριτικές και γλυκές αποχρώσεις του ροζ είναι ιδανικές για να κατευνάσουν την ένταση του κίτρινου και τα δύο χρώματα καταλήγουν σε έναν συνδυασμό που είναι γλυκός και δυναμικός ταυτόχρονα. Μη διστάσετε λοιπόν να τα χρησιμοποιήσετε μαζί για ένα αποτέλεσμα που θα σας ανταμείψει.

Κίτρινο και μπλε Τα δύο χρώματα είναι κύρια και λειτουργούν πολύ καλά μεταξύ τους. Μην περιοριστείτε ωστόσο σε συγκεκριμένες αποχρώσεις. Ένα βαθύ ναυτικό μπλε μπορείτε να συνδυαστεί πολύ καλά με ένα κίτρινο ελεκτρίκ ή και το ανάποδο. Το παρακάτω καθιστικό συνδυάζει πολύ αρμονικά τα μπλε έπιπλα με ένα κίτρινο χαλί, διακοσμητικά μαξιλάρια και διακοσμητικά αντικείμενα. Ο συγκεκριμένος συνδυασμός είναι επίσης πολύ κατάλληλος για να τον χρησιμοποιήσετε στο εξωτερικό του σπιτιού.

Κίτρινο και πράσινο Εδώ έχουμε δύο έντονα χρώματα που κανείς δεν σκέφτεται αρχικά να τα συνδυάσει, το αποτέλεσμα ωστόσο αποτελεί έκπληξη. Χρησιμοποιήστε τα με φειδώ μέσα σε ένα ουδέτερο background και θα δείτε πως αποτελούν έναν μοναδικό χρωματικό συνδυασμό που θα απογειώσει τον χώρο σας και θα σας ανεβάζει τη διάθεση καθημερινά.

Κίτρινο και μαύρο Ο συνδυασμός κίτρινου και μαύρου έχει τον σημαντικό κίνδυνο να δώσει στο σπίτι σας αποχρώσεις… μέλισσας. Ωστόσο, αν τα χειριστείτε έξυπνα θα δείτε πως δημιουργούν ένα μοναδικό αποτέλεσμα. Τι πρέπει να προσέξετε; Βάλτε πινελιές από εξίσου έντονα χρώματα (φωτεινό λευκό, ροζ, μπλε) για να σπάσουν την ένταση του κίτρινου-μαύρου και θα δείτε πόσο καλά μπορεί να λειτουργήσει αυτό το χρωματικό ζεύγος.

Κίτρινο και μωβ Τα δύο αυτά χρώματα είναι συμπληρωματικά και δεν θα μπορούσαν παρά να λειτουργήσουν εξαιρετικά μεταξύ τους. Φυσικά και πρόκειται για έναν τολμηρό συνδυασμό γι αυτό και σας προτείνουμε να τα χρησιμοποιήσετε σε μικρές δόσεις. Διακοσμητικά μαξιλάρια, ένα ριχτάρι για τον καναπέ ή κάποιο βάζο με λουλούδια είναι αρκετά για να φέρετε στον χώρο σας την όμορφη αυτή αντίθεση και να δημιουργήσετε μια ιδιαίτερα ευχάριστη και χαρούμενη ατμόσφαιρα.